Ter introductie...


Hallo en leuk dat je hier bent! Op deze website vind je een terugblik naar de jaren 70. 

Het waren de woelige jaren van zeezenders en dansbare disco hits, maar ook de periode van woningen kraken, actievoeren en de opkomst van de punkmuziek. Menig huis was met de kleuren bruin en oranje ingericht. Met een hippe zitkuil, schrootjes aan het plafond, een biezen vloerbedekking, bont behang en een ribfluwelen bank! Fout? welnee, in de seventies was het juist helemaal hip! 

We keken op tv naar Mies Bouwman met Een van de Acht. We kochten de eerste dure videorecorder. Fonduen was in, brillen waren groot, plateauzolen hoog en broekspijpen te breed (en bovenaan te krap).

Sinds het ontstaan van de site in 2002 is de website miljoenen keren bekeken door bezoekers uit alle werelddelen. Ook Nederlanders in Australië, Canada en Amerika bezochten in grote aantallen de website. De lay-out is door de jaren heen meerdere keren aangepast, met name voor de weergave op tablet en smartphone. We proberen hier nog wat aan te sleutelen, zodat de 'oude seventies look' weer terug komt. Ook gaan we kijken of we de oude berichten van de beginperiode weer terug kunnen halen en ook de mogelijkheid om berichten te plaatsen zal worden uitgebreid. 

Naast deze website is er ook een 70's radioprogramma: Back to the Seventies. Klik hier voor meer info over de uitzendingen.

Voor nu alvast veel leesplezier! 
Met vriendelijke 70's groet,

Nico Prins
nico@jarenzeventig.com
www.jarenzeventig.com 
www.jaren70pagina.nl

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kindertelevisie in de jaren 70

Tv-series in de jaren 70, waar keek jij naar?

Duitse successen in Nederland

Soul, Disco, Glamrock, Country, Teenybopper, Punk, New Wave, Hard Rock, Reggae en... ABBA!

Pepper, één van de meest populaire politieseries van de jaren 70