Record & CD Fair in Rotterdam Ahoy


Voor alle vinylverzamelaars, Dj’s, popfanaten, en muziekliefhebbers opent Ahoy op zaterdag 3 oktober haar deuren voor de internationale “Record & CD Fair Rotterdam”. Na een intensieve voorbereiding waarin zorgvuldig een veilig protocol voor zowel standhouders als bezoekers is samengesteld kan de eerste anderhalve-meter consumentenbeurs in Ahoy plaatsvinden. Met de genomen maatregelen zoals voorregistratie, eenrichtingslooppaden en een maximaal aantal bezoekers per dagdeel zet de organisatie, samen met Rotterdam Ahoy, wederom een mooi evenement neer voor alle muziekliefhebbers en verzamelaars.


Oktober 2019 keerde Recordplanet’s Record & CD Fair na 12 jaar terug in Ahoy met een drukke editie. Deze beurs was zo succesvol dat veel DJ’s, collectioneurs, platenwinkels en muziekfans riepen om een nieuwe datum. De bedoeling was 14 maart jl. maar de Covid-19 lockdown zorgde er voor dat het event last-minute verplaatst moest naar het najaar.

Vinylized: 7 DJ’s uit heel Nederland actief op de beurs met diverse demonstraties
Muzikale ondersteuning tijdens de beurs komt ditmaal van het DJ collectief “Vinylized” met diverse demonstraties platendraaien. Al sinds zijn 13e is DJ DNS bezig met het zoeken en mixen van platen met name in de hiphop, breaks, funk en soulmuziek. Toen hij in 1988 een video zag met dj’s als Cash Money en Allstar Fresh, kwam hij er al snel achter dat een draaitafel meer kon dan alleen platen afspelen. Vanaf dat moment stonden het mixen en scratchen van platen centraal. Samen met collega’s heeft hij het collectief Dj Collectief “Vinylized” opgericht en zullen op de beurs hun kunsten ten gehore brengen.


Record aantal deelnemers uit geheel Europa met alle stijlen pop muziek
De beurs in Rotterdam Ahoy biedt de grootste keus dankzij een record aantal deelnemers uit geheel Europa. Zij brengen alle stijlen muziek naar Ahoy. Denk hierbij aan nieuwe en oude releases, popmuziek, disco hits uit de jaren ‘70, vroege househits uit de jaren ‘80 en hiphop klassiekers uit de jaren ‘90. Ook soul, jazz, dance, r&b en reggae zijn op cd en vinyl aanwezig. Kortom alle muzikale genres zijn hier te vinden: van rock & roll tot punk, van heavy metal tot country en van nederbeat tot cabaret. Tegen een onstilbare platenhonger bestaat er geen betere remedie.

De Record & CD Fair in Rotterdam Ahoy vindt plaats op zaterdag 3 oktober van 09.00 tot 17.30 uur. Er zijn twee dagdelen beschikbaar: van 09.00 tot 13.00 en van 13.30 tot 17.30. De toegang in de voorverkoop https://recordplanet.eventgoose.com bedraagt € 8,00. Bel voor meer informatie overdag naar 06-83566687 of kijk op: www.recordplanet.nl

Populaire posts van deze blog

Tv-series in de jaren 70, waar keek jij naar?

Kindertelevisie in de jaren 70

Duitse successen in Nederland

Spelprogramma's, daar bleven we voor thuis

Back to the Seventies, de radioshow met muziek uit de de jaren 70