Nieuwe delen The Golden Years Of Dutch Pop Music

Eind 2020 neemt Universal Music definitief afscheid van de serie The Golden Years of Dutch Pop Music. Dit jaar krijgt de nog altijd ongekend populaire reeks nog 5 nieuwe delen. De eerste twee verschijnen op 5 juni en betreffen een paar illustere namen uit de Nederpopgeschiedenis: Catapult (incl. The Surfers en The Monotones) en Bertus Borgers & Sweetd’Buster.Catapult (incl. The Surfers en The Monotones) In de jaren 70 is de popmuziek in de greep van de glamrock. In Nederland hebben we de formatie Catapult die de ene na de andere Nederglamparel aflevert: Hit The Big Time, Let Your Hair Hang Down, Teeny Bopper Band, Seven-Eleven. Nadat het succes van Catapult in de hitparade wegebt, blijven de leden met elkaar muziek maken. Op de eerste CD vind je het complete oeuvre van Catapult terwijl op de tweede schijf alle singles en albumtracks van hun satellietacts The Surfers (waarmee de mannen aanhaken bij de windsurfrage) en The Monotones (met een meer elektronisch new wave-geluid) bij elkaar zijn gebracht. The Surfers (Windsurfin’) en The Monotones (Mono) deden het ook in het buitenland bijzonder goed.

Bertus Borgers en Sweetd’Buster
Eind jaren 70 is Sweetd’Buster een van de absolute smaakmakers van de Nederlandse popmuziek. De supergroep is een initiatief van zanger en saxofonist Bertus Borgers (bekend van de groep Mr. Albert Show) en toetsenist Robert Jan Stips (van Supersister). De plannen zijn gemaakt tijdens een Amerikaanse tour van de Golden Earring waaraan beide mannen meewerken. In korte tijd weet Sweetd’Buster vanaf 1976 enkele sterke albums en singles te maken, vol muziek die zich lastig laat categoriseren. Nooit eerder verscheen er zo’n compleet overzicht van de carrière van Sweetd’Buster (1976-1980). Daarnaast vind je op deze 2CD o.a. de singles die Bertus Borgers maakte met Mr. Albert Show en van de Sweetd’Buster-voorloper Stars & Stips.

The Golden Years Of Dutch Pop Music is de meest uitgebreide serie ooit verschenen over de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek. Inmiddels zijn er zo’n 75 delen verschenen van bands en artiesten die succesvol waren in de jaren zestig, zeventig en tachtig.

Populaire posts van deze blog

Tv-series in de jaren 70, waar keek jij naar?

Kindertelevisie in de jaren 70

Duitse successen in Nederland

Spelprogramma's, daar bleven we voor thuis

Back to the Seventies, de radioshow met muziek uit de de jaren 70