Huiskamers van toen en een winkelstraatje waar je naar binnen kunt gluren

In Hoorn (Noord Holland) staat het Museum van de 20e Eeuw. Het is een museum vol jeugdsentiment, met een vaste collectie nostalgische voorwerpen en een aantal wisselexposities. Onder de vaste collectie bevinden zich diverse interieurs uit de vorige eeuw. Je waant je er al snel terug naar je kindertijd en ziet weer voor je hoe we vroeger leefden. Een zaal vol nostalgisch speelgoed laat je de huidige tijd even vergeten! En hoe konden we elkaar bereiken voor de komst van het mobieltje? In de communicatiezaal staat een diversiteit aan oude telefoons, computers, radio's, tv's en nog veel meer!

Voor jong en oud
Misschien herken je één van de huiskamers, of zie je spullen van oma en lijkt de kinderkamer op die van jouw.

Oude winkeltjes
Bij de verschillende winkelinrichtingen is het ook een feest der herkenning. Oude reclameborden, weegschalen, kassa’s en pakken waspoeder van weleer. Een prachtig oud winkelstraatje, waar je heerlijk naar binnen kunt gluren, vertelt over het leven van vóór de grote supermarkten en de webshops van deze tijd.

Ook voor kinderen een belevenis
Voor kinderen is dit ook een leuk museum! Vaak zijn er speciale kinderactiviteiten, -tentoonstellingen en workshops. Met name tijdens schoolvakanties. Een speurtocht en een audiotour, speciaal voor kinderen zijn er altijd. Er is ook een speelgoedzaal met Barbie, Sesamstraat, Lego en nog veel meer! 

Kijk voor meer info op www.museumhoorn.nl

Reacties

Populaire posts van deze blog

De Kerst Top 30 van de jaren 70, stem op je favoriete kerstplaten!

Kindertelevisie in de jaren 70

Tv-series in de jaren 70, waar keek jij naar?

Duitse successen in Nederland

Nederland in de jaren 70