Face It, De autobiografie van Blondie


Hoewel Debbie Harry al meer dan veertig jaar door het leven gaat als punkrockicoon en zelfs na haar zeventigste nog hele zalen in extase brengt als frontvrouw van de Amerikaanse band Blondie, is het verhaal achter dit icoon al die tijd een mysterie gebleven. Jarenlang gaf ze geen solo-interviews, maar was ze, onder het mom van 'Blondie is een groep', altijd omringd door haar medebandleden – tot nu.

Briljant portret
In een fascinerende mix van intieme en diepzinnige verhalen en oogverblindende beelden, inclusief nooit eerder vertoonde foto’s, piekfijne illustraties en schitterende fanart, breekt FACE IT met alle wetten van de muziekbiografie. Het resultaat is een waarlijk briljant portret van een popfenomeen. FACE IT brengt het grauwe, glorieuze New York van de seventies weer tot leven, waar Blondie optrad naast namen als de Ramones, Talking Heads, Iggy Pop en David Bowie. Van haar grootse commerciële successen tot haar heroïneverslaving, en van de ziekte van haar partner Chris Stein, een hartverscheurend faillissement en het uiteengaan van Blondie tot haar veelzijdige acteercarrière in meer dan dertig films, de triomfantelijke comeback van haar band en haar onvermoeide inzet voor het milieu en LGBTQ-rechten – FACE IT is een filmisch verhaal van een vrouw die haar eigen pad koos en een voorbeeld werd voor een hele generatie artiesten die in haar voetsporen trad.

© WILLIAM KANER
Debbie Harry (1945) maakte wereldfaam als frontvrouw van de Amerikaanse band Blondie en als soloartiest. Met Blondie stong ze aan het begin van de vroege Amerikaanse new-wave en punkscene.

Ze heeft wereldwijd miljoenen albums verkocht en in 2006 werd de band opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Harry zet zich in voor milieukwesties zoals schoon drinkwater en de bescherming van bijen, en voor LGBTQ- en mensenrechten.

Een uitgave van:
Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Populaire posts van deze blog

Kindertelevisie in de jaren 70

Tv-series in de jaren 70, waar keek jij naar?

Duitse successen in Nederland

Sharif Dean overleden op Valentijnsdag 2019

Soul, Disco, Glamrock, Country, Teenybopper, Punk, New Wave, Hard Rock, Reggae en... ABBA!