192 goed idee, 45 jaar na dato...

Het was 31 augustus 2019 negen jaar geleden dat 192TV begon met uitzenden en op dezelfde dag was het ook precies 3 jaar geleden dat het 192 Museum werd geopend. Maar natuurlijk was het die dag ook 45 jaar geleden dat radio Veronica haar uitzendingen vanaf de Norderney moest staken.

Het waren redenen genoeg voor een feestje, ook al was die dag het 192 Museum voor het laatst geopend; Tineke, Lex Harding en Ad Bouman zouden die dag exact 45 jaar nadat Veronica moest stoppen, het Museum voorgoed sluiten.

Ad Bouman en Erik de Zwart (foto Vijftig+ Magazine / Universal Music)
Maar voordat het zover was vierden ze eerst een spetterend feest. Met o.a. The Clarks, George Baker en Rudy Bennett (Motions). Ook waren er internationale artiesten als Katie Kissoon en Don Fardon die een aantal nummers ten gehore brachten.

Veel (oud) DJ’s en artiesten deden hun verhalen over Radio Veronica. De presentatie was in handen van Ad Bouman, Rob Stenders en Erik de Zwart.

192TV heeft bewezen een goed bekeken zender te zijn voor 50-plussers, met clips en tv-optredens uit de jaren 60, 70 en 80, met bijna elke dag 200,000 unieke kijkers (volgens Stichting Kijkonderzoek). Naast de normale programmering worden er ook specials uitgezonden zoals de Top 192 van alle tijden, Motown Top 40, Songfestival Top 40 en de Country Top 40. Maar ook specials van artiesten zoals in het najaar van George Baker, die op trouwens 27 december 2019 zijn 50 jarig jubileum vierde in Ahoy.
Lex Harding in de voormalige Veronica studio in het 192 Museum (foto: Vijftig+ Magazine / Universal Music) 
Gelukkig gaat 192TV gewoon door met 24/7 gouwe ouwe op je tv! Het kanaal is te zien bij alle kabelaars en via de schotel, onlangs is er ook een web- en tv app gelanceerd waar mensen op kunnen abonneren via de website van 192TV. De tv app is nu al op alle Samsung tv’s en binnenkort ook op Philips en LG tv’s te zien.
www.192tv.tv

Populaire posts van deze blog

Tv-series in de jaren 70, waar keek jij naar?

Kindertelevisie in de jaren 70

Duitse successen in Nederland

Spelprogramma's, daar bleven we voor thuis

Back to the Seventies, de radioshow met muziek uit de de jaren 70