Sharif Dean overleden op Valentijnsdag 2019

Neef op zoek naar herinneringen aan zijn oom

© Sharif Dean in zijn jonge jaren
Dit is Cherif-Eddine Kherroubi, die je zeker kent als Sharif Dean, de zanger van o.a. de grootste hit van 1973 ‘Do you love me’. Hij werd geboren uit twee Algerijnse ouders (in tegenstelling tot wat sommige websites vermelden). Hij ging naar België om daar te studeren. 

Sharif was een getalenteerd kunstenaar en toegewijd aan het ideaal van de vrijheid. Hij was een bijzonder open persoon naar de wereld, had een passie voor filosofie en sprak meer dan vijf talen. Muziek was zijn manier van leven, waardoor hij ook keuzes moest maken om de goede relatie met zijn ouders te behouden. Hij stierf op 14 februari 2019 in Algerije aan de gevolgen van diabetes, wat hem eerder zijn zicht en een been kostte.

Sharif Dean was een artiest met een grote A, een voorbeeld van vrede en tolerantie tussen de westerse en oosterse wereld. Zijn stem zal mensen blijven inspireren, net als het antwoord op de vraag uit die grote nummer 1 hit... "Do you love me?..yes I do".

Nasrallah Kherroubi is de kleinzoon van de broer van Sharif Dean (Cherif-Eddine Kherroubi), momenteel is Nasrallah informatie over zijn oom aan het verzamelen om een ​​portret te maken voor zijn familie. Op 23 februari 2019 werd Nasrallah geinterviewd tijdens de radio uitzending Back to the Seventies op de lokale radiozender CompleetFM, waarin hij vertelde graag met de zangeres Evelyne te willen spreken. We hebben hem inmiddels in contact gebracht.

Foto's: Sharif Dean en Evelyne D'Haese 1972 / 1973

Reacties

 1. Sinds kort kun je nu ook een reactie plaatsen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Saudades simplesmente saudades
  Minha esposa me enviou essa música que amo do seu trabalho
  Musicas como essa quase não mais existe. Saudades

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Casal lindo esse casal que cantou essa música lindíssima
  Minha esposa hoje lá do seu trabalho me enviou essa música linda . A letra da música traduz meu amor por ela e ela por mim. Pena que musicas lindas como essa quase não existe mais . Saudoso Sharif Dean

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank voor het bericht! We vertalen de berichten even voor je:
  Mooi paar dit dat dit mooie lied zong
  Mijn vrouw stuurde van haar werk vandaag dit prachtige lied. De tekst van het nummer vertaalt mijn liefde voor haar en haar voor mij. Jammer dat dit soort mooie liedjes nauwelijks meer bestaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb sharif dean als schoenmaker in de lijnbaan in rotterdam in mijn wiinkel gehad en met hem gepraat hij was toen in rotterdam en heb later toen hij nog een keer bij mij kwam het singeltje do you love me van hem gehad waarop hij op het hoesje heeft geschreven voor mijn vvriend peter

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Pas gisteren dit nummer echt leren kennen. Wat een prachtige combinatie van stemmen. Love it.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Dank voor je reactie!

Populaire posts van deze blog

Tv-series in de jaren 70, waar keek jij naar?

Kindertelevisie in de jaren 70

Duitse successen in Nederland

Spelprogramma's, daar bleven we voor thuis

Back to the Seventies, de radioshow met muziek uit de de jaren 70