De definitieve biografie van Bob Marley

Hij inspireerde miljoenen en bleef altijd een mythische legende: deze biografie brengt Bob Marley dichterbij dan ooit.

Bob Marley laat de King of Reggae zien zoals hij werkelijk was, door de ogen van mensen die hem het best kenden. Auteur Roger Steffens legde in veertig jaar 's werelds grootste reggae-archief aan, met daarin talloze intieme interviews met Marley zelf, zijn familie, vrienden en bandleden. In deze biografie vertellen ze samen Marley's verhaal.

In levendige scènes beschrijven ze Marley's jeugd, zijn moeizame start in Trenchtown, de opnames van zijn singles, zijn bliksemcarrière en zijn tragische dood. De vele mythes worden ontkracht en de meest dramatische momenten van Marley's leven worden belicht. Onthullend en origineel: dit is Bob Marley als muzikant en als mens, aangevuld met nooit eerder vertoonde foto's.

'Er is nooit iets zoals dit geweest en er zal ook nooit meer zoiets komen: een ooggetuige die gedetailleerd, rauw en vurig verslag doet van de koning van de reggae.' – Marlon James, auteur van Een beknopte geschiedenis van zeven moorden.

Roger Steffens (Brooklyn, 1942) is acteur, auteur, fotograaf, producent en bovenal reggae-archivist. Hij bezit de grootste collectie aan Bob Marley materiaal ter wereld. Voor zijn Bob Marley-biografie sprak hij Bob Marley diverse malen persoonlijk, evenals zijn familie, vrienden en bandleden.

Het boek is verschenen op 25 augustus 2017.
ISBN 9789401607469 – € 22,50 – 448 pagina's.

Populaire posts van deze blog

Kindertelevisie in de jaren 70

Tv-series in de jaren 70, waar keek jij naar?

Duitse successen in Nederland

Sharif Dean overleden op Valentijnsdag 2019

Soul, Disco, Glamrock, Country, Teenybopper, Punk, New Wave, Hard Rock, Reggae en... ABBA!