Indrukwekkende 21CD box van Kayak


Alle studioalbums van Kayak zijn verzameld in de 21 cd’s tellende boxset Journey Through Time - The Complete Studio Album Collection. Deze indrukwekkende verzameling bevat maar liefst zestien albums van de groep, plus een dubbelaar met zeldzaam materiaal, waaronder enkele nooit eerder uitgebrachte opnames. 

Het was bij de verschijning exact 50 jaar geleden dat de kiem werd gelegd voor de beste symfonische rockband uit de Nederlandse geschiedenis toen de twee Hilversumse tieners Ton Scherpenzeel (toetsen) en Pim Koopman (drums) elkaar ontmoetten. Na wat voorzichtige muzikale experimenten verscheen zes jaar later het eerste album van Kayak, See See The Sun. De band, die ook in het buitenland zeer succesvol werd, maakte sindsdien een hele reeks albums en liet zich met singles als Ruthless Queen, Starlight Dancer en Mammoth ook geregeld in de hitlijsten zien.

Journey Through Time - The Complete Studio Album Collection is een gelimiteerde en genummerde uitgave (oplage: 1500 stuks). De mede door Scherpenzeel samengestelde rarities 2CD More Kayak bevat non-album tracks, single-versies en demo’s van zowel Kayak als Kayak gerelateerde formaties. Negen van deze demo’s zijn zelfs nooit eerder uitgebracht. De eerste acht albums (de EMI/Phonogram jaren) zijn geremastered en alle cd’s zijn gestoken in replica’s van de originele hoezen. Daarnaast bevat de box een fraai booklet, met diverse foto’s, een selectie songteksten en een exclusief interview met Scherpenzeel.

Populaire posts van deze blog

Tv-series in de jaren 70, waar keek jij naar?

Kindertelevisie in de jaren 70

Duitse successen in Nederland

Spelprogramma's, daar bleven we voor thuis

Back to the Seventies, de radioshow met muziek uit de de jaren 70