Het complete oeuvre van Conny Vandenbos

In 2017 zou zangeres Conny Vandenbos 80 jaar zijn geworden. Helaas overleed zij 15 jaar daarvoor aan de gevolgen van longkanker. Daarom verscheen in mei 2017 een cd-box met haar complete oeuvre. Het eerste exemplaar werd, tijdens een feestelijke presentatie door Leo Blokhuis overhandigd aan Willeke Alberti. 
Willeke Alberti: “Conny Vandenbos was een dierbare collega
en is een van de beste Nederlandse zangeressen.”
Naast de vele hits als ‘Ik ben gelukkig zonder jou’ (1966), ‘Een roosje, m’n Roosje’ (1974) en ‘Drie zomers lang’ (1975) zijn op deze box ook alle b-kantjes en de vele albumnummers opgenomen. Bijna honderd van deze liedjes zijn niet eerder op cd verschenen! 

Unieke opnamen
De cd box bevat ook 35 liedjes die nooit eerder zijn uitgebracht: unieke (radio)opnamen in het Nederlands, Frans, Engels en Duits, waaronder een Engelstalige versie van haar Eurovisie Songfestivalbijdrage ‘Het is genoeg’ en het alleen in Japan uitgebrachte ‘Where have all the flowers gone’. Ook de verloren gewaande opnamen van een nooit uitgebracht Engelstalig album ontbreken niet. 

Een groot fan
In tegenstelling tot oeuvreboxen van andere Nederlandse artiesten is deze cd-box écht compleet, omdat deze is samengesteld door een grote fan van Conny: Marc Bijlsma. Hij heeft de tijd genomen om alle opnamen te achterhalen. Marc is fan en beheerder van de website www.connyvandenbos.com Samen met cabaretier Rop Janze organiseerde hij in 2007 een hommageconcert in een uitverkocht theater De Meervaart in Amsterdam, met artiesten als Benny Neyman, Saskia en Serge, Niels Hermes, Astrid Nijgh en vele anderen.

Genummerde oplage
Na jarenlang lobbyen door Bijlsma hebben de platenmaatschappijen eindelijk hun archieven geopend. Deze actie is een poging om de liedjes niet verder te laten verstoffen in de archieven. “Een mooi initiatief”, aldus presentator Frits Spits. De oeuvre-box bevat 15 cd’s met 308 opnamen en verscheen in eigen beheer, onder auspiciën van Universal Music, in een genummerde oplage van 1.000 stuks. De cd-box is te bestellen via www.connyvandenbos.com

Vandenbos was één van de best verkochte zangeressen in Nederland ooit. In 1975 was haar LP ‘Van dichtbij’ met de hit ‘Sjakie van de hoek’ in de voorverkoop al goed voor goud. Uiteindelijk ontving ze voor dit album een platina plaat met diamant. Naast haar vele solo-optredens, was Conny ook te zien in theaterprogramma’s met André van Duin, Ted de Braak en het Nederlands Volkstoneel met o.a. Carry Tefsen. Ze presenteerde radioprogramma’s voor onder andere de Tros, Radio Noordzee en RTVWest.

Populaire posts van deze blog

Tv-series in de jaren 70, waar keek jij naar?

Kindertelevisie in de jaren 70

Duitse successen in Nederland

Spelprogramma's, daar bleven we voor thuis

WAUW, muziek uit de jaren 70