Pepper, één van de meest populaire politieseries van de jaren 70

Pepper: 
Deze politieserie begon in 1974 onder de naam Police Woman en had zijn release In Nederland in januari 1975. Police Woman was bij ons beter bekend als ‘Pepper’. Angie Dickinson speelde de rol van Sgt Suzanne ‘Pepper’ Anderson en werkte als undercover voor de Los Angeles Police Department... Angie was de sexy police woman waar iedereen over sprak. De serie werd opgenomen in de periode 1974 t/m 1978 en er werden in totaal 91 afleveringen van gemaakt. In de eerste reeks speelde ook Pepper’s jongere autistische zus mee, maar zij verdween echter al in het tweede seizoen. 

Columbo (Peter Falk)
Columbo: 
De historische serie die een compleet genre inspireerde. De allerbeste detective serie, Columbo, met Peter Falk in de rol die hem vier maal een Emmy opleverde. De op sigaren kauwende inspecteur van politie in zijn eeuwige trenchcoat. De wrokkige en grimmige inspecteur Columbo wist de meest raadselachtige misdaden van L.A. op te lossen met zijn typische scherpzinnigheid. 

Naast de tv-serie bestaan er ook diverse Columbo-speelfilms waaronder, Prescription: Murder en Ransom for a Dead Man. In Columbo’s eerste seizoen traden legendarische gaststerren op, waaronder Robert Culp, Ray Milland, Eddie Albert, Suzanne Pleshette, Don Ameche, Leslie Nielsen en Roddy McDowell.
 
Der Alte:
De Nederlandse release van deze tv-serie was in 1979 en kreeg destijds de Engelse titel ‘The Old Fox’ mee. In 1986 nam Rolf Schimpf als Hoofdcommissaris Leo Kress het vaandel over van Siegfried Lowitz die in deze legendarische Duitse krimiserie de hoofdrol speelt. Inmiddels is een deel van de serie op dvd uit . Deze verzamelbox bevat 12 zaken uit de reeks die inmiddels de 300 afleveringen gepasseerd is. Met hulp van zijn trouwe assistenten Gerd Heymann en Axel Richter kruist de ervaren speurneus Leo Kress wederom de degens met sluwe criminelen. Het was genieten met het beste dat de Duitse krimi heeft voortgebracht!

Theo Kojak (Telly Savalas)
Kojak: 
In New York is inspecteur Theo Kojak aangesteld als het hoofd van de rechercheafdeling Manhattan South. Kojak is kaal en heeft, omdat hij van het roken af wil komen, regelmatig een lolly in zijn mond. Acteur / zanger Telly Savalas nam de hoofdrol voor zijn rekening en schitterde vanaf 1974 als ‘Kojak’ in één van de meest populaire politie series van de jaren ’70. Vanaf 1978 daalde de kijkcijfers en werd de serie stop gezet. In de jaren 80 en 90 was Kojak weer terug met twee televisiefilms en vijf episodes. Savalas speelde hierin opnieuw de hoofdrol. De acteur nam ook enkele platen op, waaronder 'If' en 'Some broken hearts never mend'.

Derrick: 
De Ultieme Duitse politieserie. Horst Tappert speelde vanaf 1974 in maar liefst 281 afleveringen (tot in 1998!) Oberinspector Stefan Derrick, geassisteerd door Fritz Wepper als Harry ‘Ist gur chef’ Klein. Vanaf 1979 verscheen ‘Onze Ouwe’ die ander succesvolle politieserie.

Starsky & Hutch
(David Soul en Paul Michael Glaser)
Starsky & Hutch: 
Geproduceerd door Aaron Spelling en Leonard Goldberg, was dit één van de populairste buddy-cop series van de jaren '70. Seizoen 3 kreeg positieve reacties van de critici over het baanbrekende realisme en ware drama. Het seizoen van 1977-1978 behandelde sociale thema's op een serieuze manier terwijl het toch ook de nodige achtervolgingen, schietpartijen, geintjes en onzin van Huggy Bear bevatte. In de hoofdrollen David Soul en Paul Michael Glaser. Er waren in de afleveringen tal van gastoptredens als, Danny DeVito, Melanie Griffith, Susanne Somers, Joan Collins en Philip Michael Tomas (Miami Vice). David Soul was ook zanger. Zijn grootste hit was 'Don't give up on us'  uit 1977. Reacties

Populaire posts van deze blog

Tv-series in de jaren 70, waar keek jij naar?

Kindertelevisie in de jaren 70

Duitse successen in Nederland

Spelprogramma's, daar bleven we voor thuis

Nederlandstalig jaren 70 feest ?