Populaire muziekfilms uit de jaren 70


Thank God it’s Friday. Een Motown productie uit 1978. Een film met een hoog discogehalte en songs van o.a. Donna Summer, Santa Esmeralda, Paul Jabara, D.C. LaRue, Thelma Houston, the Commodores en Diana Ross. De soundtrack van deze film bevat een bonus 12” single met ‘Je T’ Aime (moi non plus) gezongen door Donna Summer (als Nicole Sims). Het verhaal speelt zich af rond diverse personages in het uitgaansleven van Los Angeles, met name in de Disco Night Club the Zoo. Deejay Bobby Speed (gespeeld door Ray Vitte) steelt de show als hij voor de eerste keer een live-radio-uitzending moet verzorgen vanuit de discotheek.

Jesus Christ Superstar
Met Ted Neeley, Carl Anderson, Yvonne Elliman en Barry Dennen. Over de laatste dagen dat Jezus op aarde was. Een indrukwekkende gospelfilm met veel actie, de intocht in Jeruzalem en de woede uitbarsting in de tempel. Met Pontius Pilatus die zegt onschuldig te zijn en natuurlijk Judas de verrader, gespeeld door Carl Anderson. Een film uit 1973 die nog steeds ieder jaar rond Pasen op de televisie te zien is. Yvonne Elliman zong jaren later ook ‘If I can’t have you’ op de soundtrack van Saturday Night Fever.

Saturday Night Fever
De film gaat over een jongen die in een verfwinkel werkt en op zaterdagavond een danswedstrijd wint. De muziek van the Bee Gees en de danspasjes van Tony Monero (John Travolta) zorgden voor een discorage van ongekende omvang. Met een indrukwekkende soundtrack werd Saturday Night Fever dé muziekfilm van de jaren 70. Megahits van the Bee Gees, Tavares, KC and the Sunshineband, Yvonne Eiliman en the Trammps prijkten op de disco soundtrack allertijden. De film kwam uit in december 1977 en werd totaal onverwachts een cultuurfenomeen met een opbrengst van maar liefst 350 miljoen dollar, Lees meer over the Bee Gees en Saturday Night Fever op deze website.

Olvia Newton John & John Travolta in Grease. 
Grease
Tony (John Travolta) en Sandy (Olivia Newton John) zijn tieners die elkaar leren kennen tijdens de zomervakantie en ontmoeten elkaar onverwachts opnieuw op school. Een musicalfilm met racewedstrijden, dansfeesten en de Rock ’n’ Roll uit de jaren 50, Met songs als: Hopelessly devoted to you, Greased lightning en You’re the one that I want. De film kwam in 1978 in de bioscoop en kreeg in 1982 een minder succesvolle opvolger; Grease 2, met Maxwell Caulfield en Michelle Pfeiffer in de hoofdrollen. 

The Wiz
De filmversie uit 1978 met Michael Jackson als de vogelverschrikker en Diana Ross als Dorothy. Na verdwaalt te zijn in de grote stad komt Dorothy terecht in het land van Oz. Ze gaat op zoek naar de Tovenaar (Richard Pryor), ontmoet de vogelverschrikker en een man van tin. Ze beleeft vele avonturen. Prachtige dans, decors en te gekke muziek.

Hair
De oorsprong van deze filmmusical over liefde, drugs en oorlog ligt in de jaren 60. ‘Let the sun shine in’ zingt iedereen nog steeds mee. De flowerpower viert hoogtij. Een superklassieker uit 1979 met een geweldige soundtrack! Het verhaal gaat over Claude (John Savage) uit Oklahoma die wordt opgeroepen voor de militaire dienst. Enkele dagen voordat hij naar de militaire keuring gaat ontmoet hij een groep hippies in het Central Park van New York. Lees meer 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kindertelevisie in de jaren 70

Tv-series in de jaren 70, waar keek jij naar?

Pepper, één van de meest populaire politieseries van de jaren 70

WAUW, muziek uit de jaren 70

Sharif Dean overleden op Valentijnsdag 2019