Interview met Tony Sherman

Hij werd bekend met de hit 'Tonight', trad op met zijn broers als The Sherman Brothers en vertolkte later in de jaren 80 de megahit 'Stars on Stevie'. Op 5 november 2007 startte via de vragenrubriek van deze website de zoektocht naar Tony Sherman. Wat is er na al die jaren van hem geworden? Treedt hij nog steeds op? Na lang zoeken was het gelukt en kon ik Tony bijna een jaar later op 23 augustus 2008 telefonisch interviewen tijdens mijn radioprogramma ‘Back to the Seventies’.
Tony Sherman 1974 (single hoes Tonight)

Toen ik Tony aan de telefoon kreeg was het zijn hartelijke stem die mij direct opviel.
"Goedemorgen Nico, hoe is het?" was zijn eerste reactie. Ik vertelde hem dat ik al bijna een jaar naar hem op zoek was. Een beetje verbaasd zei hij "Ik ben niet zo moeilijk te bereiken hoor jongen". Ik vertelde hem dat ik tijdens de zoektocht uiteindelijk via zijn zoon aan zijn e-mail adres was gekomen. Vervolgens ging het gesprek al snel terug naar de jaren 70. De tijd dat hij van Curaçao naar Nederland verhuisde en het hier wilde gaan maken. Tony: "De eerste drie jaar woonde ik in Amsterdam, vervolgens verhuisde ik naar Eindhoven en later naar Helmond, daar werd ik een echte kattenmepper" (spotnaam voor inwoner uit Helmond).

Nummer 4
In 1974 schreef een landelijk dagblad dat je met je broers graag in Nederland de top wilde bereiken, maar volgens diezelfde krant zou je verlegen zijn en bijna geen Nederlands spreken. Tony geeft lachend antwoord: "Geen idee hoe ze daar aan gekomen zijn hoor, ik zeg namelijk liever te weinig als te veel." Je eerste hit ‘Tonight’ kwam volgens mij op nummer 11 in de Top 40 te staan. "Dit zal nummer 4 zijn geweest" verbetert Tony mij.*

Artiestenbureau
Trots vertelt hij verder over zijn artiestenbureau op Gran Canaria waar hij tegenwoordig samen met zijn broers boekingen doet voor artiesten die optreden in Griekenland, maar ook op Tenerife en zelfs Dubai. Tony: "Maar ik ben nog steeds zanger hoor, dat is mijn beroep en ik zal hiermee tot mijn graf doorgaan. Ondertussen ben ik 54 en sta nog steeds op de bühne met mijn jongste broer en zijn zoon. Want zingen is mijn passie"

Stevie Wonder
Luister je nog wel eens naar je eigen platen? "Nee daar luister ik eigenlijk nooit meer naar. Ik ben iemand die na iets succesvol gedaan te hebben daarna ook meteen door wil. Ik ben niet het type dat steeds terug gaat naar wat hij ooit goed deed. Maar ik kan het me nog wel herinneren hoor". Vervolgens zingt hij het refrein "I’m gonna stay with my baby tonight"… en draai ik daarna de singleversie. Tony: "Ja ja dat brengt leuke herinneringen, ook aan het Stars on 45 project van Jaap Eggermont, Ik ontving hiervoor de Exportprijs en schat dat er zo’n 1,5 miljoen singles van verkocht zijn. Hierna heb ik Stevie Wonder meerdere keren ontmoet en heb nog een concertoptreden voor Nelson Mandela met hem gedaan. Stevie is hierna een goede vriend van me gebleven". 

Het is nu aan de jeugd
Al pratende over Tony’s singles komen we op zijn plaat ‘When the light goes out’.en zingt hij vervolgens het refrein. Ik start de plaat en in de laatste secondes van deze prachtige single bedank ik Tony voor het interview. "Helemaal te gek man, ik vind het hartstikke leuk dat je me geïnterviewd hebt en wens je heel veel succes met je radioprogramma! De groeten aan iedereen in Nederland!" Op de valreep vraag ik hem of hij nog eens in Nederland komt optreden. Hij twijfelt en verwijst naar de jeugd van nu en doelt daarmee op zijn zoon en dochter.
Het interview werd op 23 augustus 2008 uitgezonden in het radioprogramma Back to the Seventies.

© Door Nico Prins - jarenzeventig.com
* de single Tonight behaalde volgens het Top 40 Hit Dossier nummer 11. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kindertelevisie in de jaren 70

Tv-series in de jaren 70, waar keek jij naar?

Duitse successen in Nederland

Pepper, één van de meest populaire politieseries van de jaren 70

Frisdranken in de jaren 70