Soundtrack van het Nederland in de jaren 70


Op vrijdag 3 februari 2017 verscheen Memories, een 10 cd’s tellende boxset met alle albums van de legendarische Nederlandse popformatie Earth and Fire. De 9 albums in de box, waarvan enkele al jarenlang niet meer beschikbaar zijn, zijn speciaal voor deze release verpakt in replica’s van de originele hoezen. Het eerste album is zelfs verpakt in het beroemde lucifermapje. 

Tevens zit er een extra bonus-cd bij met non-album singles, speciale singleversies, b-kantjes en meer. Het begeleidende boekje bevat zeldzame foto’s en knipsels uit het privé archief van zangeres Jerney Kaagman en nieuwe liner notes.

De soundtrack van het Nederland van de jaren zeventig is niet compleet zonder Earth and Fire. Vooral in de eerste helft van dit decennium is het uit Voorburg afkomstige gezelschap rond blikvanger Kaagman alom aanwezig. De band scoort een reeks prachtige hits (waaronder natuurlijk Weekend, Seasons en Memories) en wordt daarmee een vaste gast van het veelbekeken programma Toppop. Earth and Fire weet ook nog eens de serieuze muziekliefhebber te bereiken met zowel muzikaal als tekstueel ambitieuze concept albums en is daarnaast, samen met Shocking Blue, een van de eerste Nederlandse bands die de mannelijke hegemonie in de popmuziek weet te doorbreken.

De muziek van Earth and Fire leeft op nog een manier voort: op 3 februari 2017 gaat in Theater De Nieuwe Regentes (Den Haag) een tribute aan de band en zijn zangeres in première. Tijdens dit rocktheaterconcert, dat komend jaar langs de theaters trekt onder de noemer Invitation To The Sound Of Jerney Kaagman And Earth And Fire, kruipen voormalig Nilsson-zangeres Marieke Eelman en haar band in de rol van Earth and Fire. Op de premièredag zal de box uitgereikt worden aan alle aanwezige bandleden.

De cd-box Memories is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Jerney Kaagman en Bert Ruiter. Wil je meer weten over de band, kijk dan ook eens op de officiële Nederlandse Earth and Fire website: www.earth-and-fire.nl

Populaire posts van deze blog

Tv-series in de jaren 70, waar keek jij naar?

Kindertelevisie in de jaren 70

Duitse successen in Nederland

Spelprogramma's, daar bleven we voor thuis

Back to the Seventies, de radioshow met muziek uit de de jaren 70