Testament van de Seventies

De één noemt de muziek uit de jaren zeventig vintage, de ander nostalgie. Muziek speelt bij het terugkijken naar vroeger altijd een belangrijke rol. In de jaren zeventig kochten we onze favoriete singles en langspeelplaten gewoon bij de platenzaak. Zelfs V&D had een uitgebreide afdeling! We konden de plaat in de winkel voorbeluisteren. Beviel de plaat, dan nam je je aanwinst direct mee naar huis om deze zo snel mogelijk op je eigen platenspeler, in hifi stereo, af te spelen. 

Inmiddels is de vertrouwde platenzaak -zo goed als- uit de winkelstraten verdwenen. Voor iedereen die de bekende hits uit de jaren zeventig gewoon in de kast wil hebben is het Testament van de Seventies een aanrader,

Testament van de Seventies 
Het Testament van de Seventies is een fraai vormgegeven box met 10 cd's met de hits, 5 dvd’s en een boekje van 100 pagina’s waarvoor Leo Blokhuis de tekst heeft geschreven.

Cd's
Op de 10 cd'’s staan songs van ondermeer Simon & Garfunkel, Unit Gloria, Smokey Robinson & The Miracles, White Plains, Elvis Presley, Johnny Cash, Lynsey De Paul, Steely Dan, The Carpenters, ABBA, Jean-Michel Jarre, The Police, David Bowie.


Dvd's
De 5 dvd's nemen je mee op reis door de jaren zeventig met uniek materiaal uit deze bewogen jaren, opvallende tv-opnames uit de archieven van diverse omroepen met als voice-over Marcel de Groot. Deze fraaie box werd in 2008 uitgebracht door Universal Music. 

Populaire posts van deze blog

Kindertelevisie in de jaren 70

Tv-series in de jaren 70, waar keek jij naar?

Duitse successen in Nederland

Sharif Dean overleden op Valentijnsdag 2019

Soul, Disco, Glamrock, Country, Teenybopper, Punk, New Wave, Hard Rock, Reggae en... ABBA!