Michael Jackson

Michael Jackson overleed op 25 juni 2009 in Los Angeles aan een hartstilstand. Enkele weken voor zijn dood schreef ik nog over hem op de website 1970s.nl en jarenzeventig.com. Over herinneringen aan zijn lp's en zijn komende concerten in Londen. Plotseling is het dan voorbij, Michael is er niet meer. 

Op vijftig jarige leeftijd valt plotseling het doek voor één van de grootste artiesten ter wereld. Zijn dood deed me denken aan de dood van Elvis Presley in 1977. Toen ook emotionele beelden van reporters die alles volgden. Michael groeide vanaf de jaren 70 tot ver in de jaren 90 uit tot een megaster. Helaas mocht hij de kroon op zijn werk niet afmaken.

Een van zijn mooiste (vroege) albums was 'Ben' uit 1972 (from the Motion Picture Ben) Naast de gelijknamig single staan er enkele andere juweeltjes op, zoals 'You Can Cry on My Shoulder' en 'Greatest Show on Earth'.

Jackson 5
Michael's carrière begon in de 2e helft van de jaren 60 samen met zijn broers Marlon, Tito, Jermaine, Jackie en later ook Randy, als the Jackson 5. De groep stond onder de leiding van hun vader. Ze hadden vanaf 1970 grote hits als “I want you back”, “I’ll be there”, “ABC” en “The love you save”. Op de foto: Michael in 1972.
 

Populaire posts van deze blog

Tv-series in de jaren 70, waar keek jij naar?

Kindertelevisie in de jaren 70

Duitse successen in Nederland

Spelprogramma's, daar bleven we voor thuis

Back to the Seventies, de radioshow met muziek uit de de jaren 70