Films van de jaren 70

De jaren zeventig: dat wonderlijke tijdperk tussen de swingende sixties en de decadente jaren tachtig.. Een tijd van vrijetijdspakken en afrolook, van disco en plateauschoenen. Terwijl de oorlog in Vietnam voort woedde en de koude oorlog zich bleef uitbreiden, begon Hollywood warm te draaien en herstelde zich van de commerciële crisis met kaskrakers als Star Wars, Jaws, the Exorcist en the Godfather. Dankzij regisseurs als Spielberg, en Lucas beleefde Hollywood de geboorte van een nieuw tijdperk. 
'Die legende von Paul und Paula' uit 1973 (boek Films van de jaren 70)
In het boek 'Films van de jaren 70' vind je een geweldig overzicht van bioscoopfilms uit de jaren 70. Iedere film wordt omschreven en is voorzien van prachtig beeldmateriaal en bevat tevens een register van personen die bij de films betrokken waren. Op ruim 730 bladzijden worden maar liefst 120 films uit tien jaar filmgeschiedenis uitgebreid beschreven en er is een overzicht van de Academy Awards 1971 - 1980. Elke film begint met een inleidende tekst. Daarnaast wordt er nader ingegaan op een bepaalde persoon of een bepaald thema in de film. 

'Films van de jaren 70' is een boek waardoor je alle films opnieuw zou willen zien. De auteur is Jurgen Müller, docent kunstgeschiedenis in Dresden. Uitgever Librero (Nederlandse vertaling) 
ISBN 3-8228-2996-X

Populaire posts van deze blog

Kindertelevisie in de jaren 70

Tv-series in de jaren 70, waar keek jij naar?

Duitse successen in Nederland

Sharif Dean overleden op Valentijnsdag 2019

Soul, Disco, Glamrock, Country, Teenybopper, Punk, New Wave, Hard Rock, Reggae en... ABBA!