De televisieserie Floris

Floris van Rosemondt is een soort Nederlandse Robin Hood in deze populaire tv-serie. Na de dood van zijn vader en zijn 2 oudere broers erft Floris het riddergoed Rosemondt. Na lange omzwervingen door het verre oosten keert hij terug naar zijn geboorteland, samen met zijn vriend Sindala een Indische Fakir, die hij op zijn reis heeft ontmoet. 

Deze Sindala beschikt over geheimzinnige krachten. Bij thuiskomst verneemt Floris dat zijn erfgoed ten prooi is gevallen aan de veroveringszucht van Karel van Gelre en deze van zijn kasteel een tolhuis heeft gemaakt. Floris en Sindala zoeken hun toevlucht bij Wolter, heer van Oldenstein. Samen met de Bourgondiers hoopt Floris zijn eigendom te heroveren van Karel van Gelre...

 

Herinnert u hem nog?
De Held van weleer, Floris…. eigenlijk begon deze TV serie in 1969..
Met in de hoofdrollen: Rutger Hauer als Floris en Jos Bergman als Sindala. Regie: Paul Verhoeven. De tv-serie werd in 1969 uitgezonden. In 1975 werd er een West-Duitse negentien delige remake van de serie gemaakt in kleur, onder de titel Floris von Rosemund. Hauer speelde hierin wederom de hoofdrol.

Dertiende aflevering
Destijds zijn twaalf afleveringen uitgezonden. De nooit uitgezonden dertiende aflevering “Het Gericht” is als ruw materiaal opgedoken, alsnog afgemonteerd en is na bijna vijftig jaar voor het eerst vertoond in kasteeldoornenburg. Om de losse beeldfragmenten als een aflevering te maken is het materiaal aangevuld met zwart-wit tekeningen van de tekenaar Gerrit Stapel. Gerrit Stapel heeft destijds samen met Gerard Soeteman diverse verhalen in stripvorm gemaakt.

Populaire posts van deze blog

Tv-series in de jaren 70, waar keek jij naar?

Kindertelevisie in de jaren 70

Duitse successen in Nederland

Spelprogramma's, daar bleven we voor thuis

Back to the Seventies, de radioshow met muziek uit de de jaren 70