Alles mocht in de jaren 70


En dat was te zien aan de mode en het interieur, – kleur! – grensverleggende films als Turks Fruit en Soldaat van Oranje en jongeren die zich loswrikten van de waarden van hun ouders. Het was tijd voor actie. Overal moest over worden gediscussieerd en de idealen die overgeheveld waren uit het voorgaande decennium moesten waar worden gemaakt. Een nieuwe generatie stond klaar om de tijd op hun schouders te dragen.

1970: Kinderen demonstreren voor de wensen van hun ouders.
Op de achtergrond kijkt Oom Agent toe.

In april 2016 is er van de hand van Paul Brood, René Kok en Erik Somers een heel fraai boekwerk over de jaren 70 uitgebracht. Met meer dan 330 pagina’s steekt het met kop en schouders boven de bestaande boekwerkjes uit!

‘Het Grote Jaren 70 Boek’ is tot stand gekomen met medewerking van Het Nationaal Archief. Het is een uitgebreid verslag van een decennium dat schifting in de samenleving bracht. Met herkenbare en zeldzame foto’s die worden aangevuld door heldere en onderhoudende bijschriften. Van Corry en de Rekels tot de plaatselijke bijeenkomst van de Plattelands vrouwen in Groningen. Het knikkeren in de goot aan de Dolfijnstraat in Haarlem, tot een ongedwongen kijkje bij een feestje met ham rolletjes, gevulde eieren, sherry en bier. Bijna alles uit dit bijzondere decennium komt aan bod!

Het Grote Jaren 70 Boek
Winkelprijs € 39,95
Auteurs Erik Somers, René Kok en Paul Brood ISBN 978 94 625 8130 2 - 336 pagina’s. Circa 350 afbeeldingen in kleur en zwart-wit - Gebonden

Reacties

Populaire posts van deze blog

Tv-series in de jaren 70, waar keek jij naar?

Kindertelevisie in de jaren 70

Duitse successen in Nederland

Spelprogramma's, daar bleven we voor thuis

Back to the Seventies, de radioshow met muziek uit de de jaren 70