Welkom bij de Jaren Zeventig!

De jaren 70 waren de woelige jaren van zeezenders en dansbare Disco hits, maar ook de periode van woningen kraken, actievoeren en de opkomst van de Punk-muziek. Menig huis was met de kleuren bruin en oranje ingericht. Met zitkuil, schrootjes plafonds, biezen vloerbedekking en een bont behang!

We keken op tv naar 'Een van de Acht' met Mies Bouwman en we kochten de eerste dure videorecorder. Fonduen was in, brillen waren groot, plateauzolen hoog en broekspijpen breed.

Ik wens je veel lees en kijkplezier.

Met vriendelijke groet,
Nico Prins

nico@jarenzeventig.com
www.jarenzeventig.com www.jaren70pagina.nl
Volg de site ook op FacebookFragment van een interview uit het Dagblad De Limburger van 25 februari 2008
Door Niels Klaassen en Ivar Hoekstra.
Dagelijks wordt zijn site zo'n duizend keer aangeklikt. En nee, er staan geen blote vrouwen op. Op www.jarenzeventig.com van webmaster Nico Prins zijn de blote benen van Toppop- showdanseres Penny de Jager het enige licht erotiserende element. Het is vooral Swiebertje, Floris en Mr. Humphries (Are you free?) wat de klok slaat op deze onvervalste nostalgiesite. "Ik ben er in 2001 mee begonnen. Toen was er op internet nog vrijwel niks te vinden op het gebied van oude televisieseries.

Een gemis
Als puber van de jaren zeventig vond Nico dat een gemis. En, zo bleek al snel, velen met hem. "De site was vrijwel onmiddellijk een succes. Ik kreeg meteen mailtjes van mensen die op zoek waren naar een serie uit hun jeugd en of ik daar misschien informatie over had. In die tijd waren nog weinig van die oude series op dvd verkrijgbaar. Veel mensen verlangen weer even terug naar hun jeugd."

Soms lachwekkend
"Als ik Swiebertje nu weer zie, zit ik in gedachten weer op de bank bij de buren. Die hadden namelijk een televisie waar je ook Nederland 2 op kon ontvangen. Dus keken we daar naar Pipo en Swiebertje." Sommige series van vroeger hebben de tand des tijds niet echt doorstaan. "Vooral de traagheid valt nu op. Het duurt ellenlang en er gebeurt, zeker als je het vergelijkt met series van nu, vrij weinig. Al betekent dit niet automatisch dat kinderen van nu er niks aan vinden. Kijk maar naar die Pippi Langkous-serie. Daar zijn kinderen nu ook nog dol op. Terwijl de special effects, als Pippi een paard optilt bijvoorbeeld, lachwekkend zijn. Maar het is net als met het geloven in Sinterklaas. Daar geloofde je ook van dat die met zijn paard over de daken liep. Dus waarom zou Pippi dan geen paard op kunnen tillen?"