The Rolling Stones kondigen Honk aan

The Rolling Stones kondigen vandaag (14 maart 2019) hun gloednieuwe compilatiealbum Honk aan. Hierop staan de grootste hits en beste albumtracks van elke Stones-plaat uit de periode 1971 tot 2016. Honk verschijnt op 19 april.

Honk verschijnt op 2CD, 3LP en digitaal en bevat 36 essentiële Stones-tracks, waaronder legendarische singles als Brown Sugar, Tumbling Dice, Angie, It’s Only Rock’n’Roll (But I Like It), Fool To Cry, Miss You, Tumbling Dice, Emotional Rescue en Start Me Up. Bovendien bevat Honk recent werk als hitsingle Doom & Gloom (opgenomen in 2012) en enkele songs van hun meest recente, met een Grammy-award bekroonde nummer 1-album Blue & Lonesome (2016), zoals Just Your Fool en Ride ‘Em On Down.

De bonus disc van de deluxe 3CD versie bevat een tiental livetracks die zijn opgenomen tijdens de recente tournees van de Rolling Stones, waaronder het in 2017 in Arnhem opgenomen Dancing With Mr. D. Dat was een bijzonder moment voor de fans, want het was voor het eerst in 44 jaar tijd dat de Stones deze song weer op hun setlist hadden staan. Daarnaast staan er enkele bijzondere gastoptredens op van Ed Sheeran (bij Beast Of Burden), Foo Fighters frontman Dave Grohl (Bitch), Florence & The Machine-zangeres Florence Welch (Wild Horses) en Americana-ster Brad Paisley (Dead Flowers).

Voor de grootste Stones-fans is er ook een gekleurde 4LP editie van Honk op komst, met daarop de 36 studio tracks en de 10 livetracks. Deze fraaie vinylset verschijnt in een speciale slip box.

De band zit momenteel in de studio voor de opnames van hun volgende album en volgende maand start hun No Filter-tournee door de VS.