Sharif Dean overleden op Valentijnsdag 2019

Neef op zoek naar herinneringen aan zijn oom

© Sharif Dean in zijn jonge jaren
Dit is Cherif-Eddine Kherroubi, die je zeker kent als Sharif Dean, de zanger van o.a. de grootste hit van 1973 ‘Do you love me’. Hij werd geboren uit twee Algerijnse ouders (in tegenstelling tot wat sommige websites vermelden). Hij ging naar België om daar te studeren. 

Sharif was een getalenteerd kunstenaar en toegewijd aan het ideaal van de vrijheid. Hij was een bijzonder open persoon naar de wereld, had een passie voor filosofie en sprak meer dan vijf talen. Muziek was zijn manier van leven, waardoor hij ook keuzes moest maken om de goede relatie met zijn ouders te behouden. Hij stierf op 14 februari 2019 in Algerije aan de gevolgen van diabetes, wat hem eerder zijn zicht en een been kostte.

Sharif Dean was een artiest met een grote A, een voorbeeld van vrede en tolerantie tussen de westerse en oosterse wereld. Zijn stem zal mensen blijven inspireren, net als het antwoord op de vraag uit die grote nummer 1 hit...
"Do you love me?".... "yes I do". 

Nasrallah Kherroubi is de kleinzoon van de broer van Sharif Dean (Cherif-Eddine Kherroubi), momenteel is Nasrallah informatie over zijn oom aan het verzamelen om een ​​portret te maken voor zijn familie. Dus alle info is voor hem welkom. Mail hiervoor naar info@jarenzeventig.com en het wordt doorgestuurd naar Nasrallah. Bij voorbaat dank! Op 23 februari 2019 werd Nasrallah geinterviewd tijdens de radiouitzending van 'Back to the Seventies' waarin hij vertelde graag met de zangeres Evelyne te willen spreken. We hebben hem inmiddels in contact gebracht.

Foto's: Sharif Dean en Evelyne D'Haese 1972 / 1973