Platen & CD Beurs: 20 januari in RAI Amsterdam


"Vergeet de Bitcoin, stap in Vinyl" Kopte de Telegraaf onlangs en de vele bezoekers van de halfjaarlijkse internationale vinylplaten en cd beurs in de RAI Amsterdam deden dit al jaren geleden. Zoals gebruikelijk is er voor alle muziekliefhebbers, vinylverzamelaars, Dj’s, en cd-fanaten op zaterdag 20 januari de eerste Amsterdamse Platen & CD Beurs van het nieuwe jaar.

Vinylplaten zijn ongekend populair en alle muziekliefhebbers kijken weer uit naar deze editie waar gespecialiseerde standhouders uit heel Europa elpees, CD’s, singles en maxisingles aanbieden naast allerlei muziekmemorabilia zoals vintage posters, T-shirts en muziek awards.


De platenbeurs in de RAI vindt voor het 27ste opeenvolgende jaar plaats en is onder andere bij verzamelaars en Dj’s erg populair als een van de beste vindplaatsen voor zeldzame muziek. De grote afdeling vinyl trekt veel bezoekers die hier hun repertoire komen vernieuwen of aanvullen. De grote keuze uit soul- en disco klassiekers van de jaren ’70, elektro uit de jaren ’80, exotica uit alle jaren en de eerste housekrakers uit de jaren ’90 zijn hier debet aan. Bovendien zijn er veel nieuwe titels te vinden, een uitgebreide collectie hiphop op vinyl, originele funkplaten, fantastische obscure reggae, onovertroffen jazzuitgaven en veel originele releases.

Maar ook voor de liefhebbers en verzamelaars van andere soorten popmuziek is er genoeg te vinden. Van rock ‘n roll, beat, metal en punk tot country, blues en cabaret, zowel op plaat als op cd. De helft van de standhouders komt uit het buitenland naar Amsterdam en zij staan garant voor hoge kwaliteit en een exclusief aanbod. Ook voor jongeren of beginnende verzamelaars is er volop keus aangezien er veel stands aanwezig zijn met goedkope cd’s, elpees en singles.


De beurs in de RAI staat niet alleen garant voor de grootste keus, maar ook voor de mooiste locatie. Dit evenement vindt plaats in de Diamond Lounge en Europa Foyer van de RAI. De perfecte plek voor een gezellige ontmoeting van en met fans, music lovers en experts.

De Platen & CD Beurs in de RAI in Amsterdam vindt plaats op zaterdag 20 januari van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang bedraagt 7 euro. Kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang.
kijk op: recordplanet.nl