Populaire serie James Herriot terug op tv


Vanaf maandag 12 juni keert de populaire dierenarts James Herriot terug op tv bij de nostalgische televisiezender ONS. James Herriot is een serie van de BBC uit de jaren 70 en 80, gebaseerd op de boeken van de Britse dierenarts Alf Wight (die schreef onder het pseudoniem James Herriot).

Toen ONS begin dit jaar stopte met het uitzenden van de serie James Herriot, was de teleurstelling bij veel kijkers groot. De serie over een dierenarts in het Britse plaatsje Darrowby, die ook wel bekend staat onder de titel All Creatures Great and Small, kent een enorme schare trouwe fans. Op verzoek van veel kijkers, keert de serie James Herriot daarom dan ook terug op de buis. ONS start op maandag 12 juni met het uitzenden van seizoen 1.

Het verhaal gaat over de jonge veearts James Herriot (Christopher Timothy) die op het platteland aan de slag gaat. Hij ontdekt dat het beroep van dierenarts in de praktijk heel anders is dan hij zich tijdens zijn studie heeft voorgesteld. Een sterke maag, een goede kennis van het platteland en een paar stevige laarzen blijken veel belangrijker dan boekenwijsheid. Het plaatselijke dialect is een struikelblok, en het is niet gemakkelijk om het vertrouwen te winnen van de plaatselijke bevolking.

Sinds september 2015 is ONS te zien op de Nederlandse televisie. Het kanaal is een voortzetting van de nostalgische zender NostalgieNet en onderscheidt zich met programma’s die terugkijken op vroeger, amusement uit vervlogen tijden, speelfilms en series zoals Medisch Centrum West, Dad’s Army en Bonanza. ONS is beschikbaar voor ruim 5 miljoen huishoudens.

ONS is onder andere te ontvangen op kanaal 50 in het basispakket van Ziggo. Ook bij alle andere providers in Nederland is ONS in het pakket opgenomen.