Warme terugblik op de gouden jaren van de Nederlandse popmuziek

Unieke verhalen over bands als Golden Earrings, Group 1850, Earth & Fire en vele anderen

Halverwege de jaren zestig van de vorige eeuw breekt er in Nederland een ongekende bloeiperiode in de popmuziek aan, waarbij zich bijna maandelijks nieuwe, getalenteerde bands en artiesten aandienen. De successen in eigen land zijn vaak al groot, maar er is ook enorme belangstelling uit het buitenland, tot in de Verenigde Staten en Azië toe.

Verhalen achter de muziek
Het kleine Nederland is, na de traditionele grootmachten Amerika en Engeland, een paar jaar lang een goede derde bron van jong, creatief poptalent. Platenmaatschappij Universal doopte die periode tot The Golden Years Of Dutch Pop Music en bracht onder die klinkende titel een nog altijd groeiende reeks compilaties uit. Dit boek bevat de verhalen achter de liedjes.

De Auteur
Robert Haagsma is redacteur en muziekjournalist. Hij publiceerde de afgelopen twintig jaar onder andere in Algemeen Dagblad, Aardschok, Ugly Things en Record Collector. Daarnaast is hij auteur van boeken over Pink Floyd, André Hazes, Rob de Nijs, Golden Earring en het verschijnsel vinylverzamelaars.
Het boek heeft 256 pagina’s - ISBN: 978 90 00 35008 7 Uitgever Uitgeverij Unieboek - het Spectrum.