Wie was de zangeres in 'Do you Love Me?' de hitsingle van Sharif DeanHet is al weer ruim 45 jaar geleden dat Sharif Dean met de single 'Do you love me?' op de 1e plaats van de Top 100 jaarlijst van 1973 stond. Eigenlijk is het succes van de plaat te danken aan de zangeres die met hem meezong. Het liedje was een liefdesduet, maar de zangeres werd nooit op de hoes of plaat vermeld.

Het was tot in 2011 dat zelfs de platenproducent niet eens wist wie er met Sharif Dean mee zong. Bijzonder, want ze was wel te zien in de videoclip! Via het jaren 70 forum van het radioprogramma Back to the Seventies werd in 2007 een zoektocht gestart naar deze onbekende zangeres. Wie was toch die vrouw die zong in dit duet?

Het had wat voeten in aarde maar we vonden haar in Brussel! Dankzij de actieve forumleden en honderden tipgevers, waaronder programmamakers, producers en vele fans is het gelukt! Evelyne d' Haese is haar naam. Nico Prins had samen met forumlid Lourens het voorrecht om Evelyne in 2011 in Brussel te bezoeken en te interviewen voor zijn radioprogramma Back to the Seventies bij de lokale radiozender CompleetFM. 

Evelyne D'Haese - 2011
Evelyne had werkelijk geen idee hoe populair ze nog was in Nederland. Het interview is uiteraard bewaard en de opnames van de radioshow worden nu -zo'n 8 jaar na de uitzending- nog steeds aangevraagd en over hele wereld toegestuurd aan de fans. Op de foto Evelyne (in 2011 tijdens het interview, 38 jaar na de plaatopname) en bovenaan een foto samen met Sharif Dean (1973)

Als de platenmaatschappij ooit besluit de single opnieuw uit te brengen op een verzamel cd met hits uit de seventies: maak dan even een nette hoes waar Sharif samen met Evelyne op staat en vermeld haar als zangeres!


 

Terug beluisteren: Voor iedereen die de radiouitzending in 2011 gemist heeft, of het opnieuw wil beluisteren, wordt de gehele uitzending (1 uur) op verzoek als mp3 toegestuurd. Mail hiervoor naar: nico@jarenzeventig.com

Sharif Dean overleden
Op 18 februari 2019 ontvingen wij van Nasrallah Kherroubi, de neef van Sharif Dean, het droevige bericht dat zijn oom op 14 februari (Valentijnsdag) 2019 is overleden. 

Nasrallah wil Evelyne, die na enkele jaren inmiddels opnieuw is gevonden, graag ontmoeten.
(laatste update op 06-11-2019)

Lees meer>>